Praktikertjänst

Vi är en del av praktikertjänst.

Om Praktikertjänst

Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård. Varje år kommer fem miljoner människor i kontakt med någon av oss i Praktikertjänst.

Praktikertjänst är ett aktiebolag men har en producentkooperativ ram där de 2120 aktieägarna själva arbetar på mottagningar runt om i landet. Från Vittangi i norr till Ystad i söder, i storstad och på landsbygd, utvecklar och driver de verksamhetsansvariga ägarna de småskaliga och nära verksamheterna.

Praktikertjänst skapar de yttre förutsättningarna för företaget. Den som leder mottagningen är entreprenören och har ansvaret för driften av mottagningen. Det omfattar det odontologiska och medicinska ansvaret, samt ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhetsutveckling. Administration, kvalitetssystem, stöd och rådgivning sköts därefter i stor utsträckning centralt.

Affärsområde Tandvård som är en del i praktikertjänst är Sveriges största privata tandvårdsaktör. Våra tandläkare, tandtekniker och tandhygienister driver närmare 900 mottagningar och 50 tandtekniska laboratorier runt hela landet. Totalt sysselsätter affärsområdet cirka 5000 medarbetare.

Vi arbetar enligt ett ISO 1900:2015 certifierat kvalitetsledningssystem.